2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Gyurcsány: Veled vagyunk Ukrajna

Karácsony este egy pillanatra gondoljatok az orosz elnök által megölt ukrán gyerekekre, asszonyokra, férfiakra – buzdít a DK elnöke.

„Karácsony előtt Ukrajnáért” címmel írta Facebook-posztot Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke több kérdést tett fel: „Mit gondolnátok, ha valamelyik szomszédos ország megtámadna bennünket? Ha csak pár megye kellene neki? Vagy az egész. Küzdenétek, vagy hagynátok? Ha a Tisza vonalánál, Esztergomnál, Kaposvárnál, Győrnél lenne a támadók serege, békét ajánlanál?”

Majd kijelentette, hogy a magyar kormányfő békéje a trianoni béke. „Engedd a megcsonkítást, írd alá, alázkodj meg. Ezt akarjátok? Mi nem” – fogalmaz a politikus, s azzal folytatja, hogy az ukrán nép ellenáll. „Ahogy legszebb pillanatainkban mi is. Mi csodáljuk őket” – állítja. Ezután újra feltesz egy kérdést, hogy mi a bűne Ukrajnának, majd meg is válaszolja, hogy az orosz elnök szerint annyi, hogy vannak, el akarja törölni őket.

„Nem kell hagyni. Segíteni kell Ukrajnának – teszi hozzá.
Ezután ítéletet mond Orbán Viktorról. „Megvetem a magyar kormány putyini barátságát. A kormányfő rongy ember lett. Mentséget keres a gyilkosnak, hibáztatja az áldozatot. Szégyellni fogjuk ezt az embert. Neki mindegy, hogy ki győz. Szerinte a háború kimenetele nekünk érdektelen. Mi majd megleszünk valahogy” – állítja.

Persze. Aljas, sehonnai nemzetként, ha rajta múlik.

A posztja végén tanácsokat oszt, azt javasolja at olvasóinak, hogy akarjanak, merjenek embernek lenni, maradni, fájjon a gyalázat, a gyilkosság, százezrek oktalan halála. „Karácsony este egy pillanatra gondoljatok az orosz elnök által megölt ukrán gyerekekre, asszonyokra, férfiakra, szétbombázott lakásokra, a fájdalom fagyos ürességére. Veled vagyunk Ukrajna” – zárul Gyurcsány posztja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató