2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Gyöngyösi megtaposta Gyurcsányt: "Itt az ideje, hogy kimondjuk, a DK nélkül is lehet jól szerepelni"

A Jobbik jelenlegi elnöke nekiment az ellenzék vezérének.

„Az első és legfontosabb: az emberek már közel sem bíznak annyira a kormánypártban, mint fél éve. Ez pedig nem csoda, hiszen az előző választások óta a Fidesz minden ígéretét megszegte: a korábbi jóléti intézkedések egyszerűen elolvadtak a válság hatására, miközben az infláció csúcsokat dönt, a boltokban pedig állandó jelenséggé vált az áruhiány. Egyre többen fordulnak el az orbáni rendszertől.

A második tanulság: a Jobbik politikusai és aktivistái erőt képviselnek, és beágyazottak a vidéki településeken. Ráadásul a párt pozíciói nem csak erősek, de ellentétben egyesekkel, a Jobbik képes az önmérsékletre, és arra, hogy az emberek valódi szükségleteire adjon választ. Jászberényben azt kérték, hogy a kampány a helyi politikáról, a helyi ügyekről, és a helyben szeretett képviselőkről szóljon. Mi pedig megértettük ezt, és elfogadtuk a jászberényiek akaratát.

Ebből adódik a harmadik tanulság: az ellenzéki pártoknak is önkritikát kell gyakorolniuk, és be kell látniuk, hogy bizony túl sokszor telepedtek rá a helyi politikára. Oda nem illő témáknak, és oda nem illő országos csatározásoknak pedig nincs helye az önkormányzatban. Ebből az emberek nem kérnek. Ez a helyzet pedig aligha fog változni 2024-ig. Ezért fontos, hogy mindenki számára világossá váljon: a helyhatósági választásokon csak pártlogók nélkül szabad elindulni. Győzzön az a jelölt, aki teljesítménye, helyismerete és beágyazottsága alapján a legjobban tudja képviselni az embereket!

A negyedik lecke: Jászberényben a DK képviselője játszott össze a Fidesszel, ő erőszakolta ki az előrehozott választást, amelyen a DK nem támogatta Budai Lórántot. Az eredmény: óriási győzelem. Itt az ideje, hogy kimondjuk: semmi alapja nincs Gyurcsány Ferenc azon szólamainak, miszerint nélküle és pártja nélkül nem lehet ellenzéki sikereket elérni. Éppen ellenkezőleg. Nagyon is jól lehet szerepelni az általuk behozott országos pártpolitikai érdekek erőltetése nélkül is.

És az ötödik: hogy mennyire nem vevők az emberek az országos sárdobálásra helyi szinten, azt jól mutatja a Fidesz által felépített Mi Hazánk lebőgése is. Rájuk ugyanis végképp nem volt kíváncsi senki. Ha a Fidesz esetleg fektetett beléjük pár táskányi pénzt, igazán fölösleges volt…”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató