2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Az Ukrajnába küldött brit tankok radioaktív temetővé változtathatják Európát

A nyugati tankok Ukrajnába történő szállítása radioaktív temetővé változtathatja Európát – írta Peter Hitchens, a Daily Mail rovatvezetője.
Véleménye szerint a tankok szállítása csak meghosszabbítja az ukrajnai konfliktust.

Hitchens a Nyugat döntését “a legnagyobb ostobaságnak” nevezte. A brit parlamenti képviselőket is bírálta, akik “nem emelték fel szavukat ezen lépés ellen”.

“VALÓSZÍNŰLEG EURÓPA NAGY RÉSZE RADIOAKTÍV TEMETŐVÉ VÁLHAT” – ÍRTA.

A cikkíró arra a következtetésre jutott, hogy Nagy-Britanniának nem áll érdekében, hogy kövesse Washington politikáját az ukrán konfliktusban.

“AZ ÉRTELMES ÉS TISZTESSÉGES KÜLPOLITIKA AZ, HOGY SEGÍTSEN A FELEKNEK TARTÓS KOMPROMISSZUMOT KÖTNI. EHELYETT TANKOKAT KÜLDÜNK. EZ OLYAN, MINTHA A TŰZOLTÓSÁG ELKEZDENE TÜZET GYÚJTANI” – ÖSSZEGEZTE HITCHENS.

Kijev hónapok óta követeli a páncélozott járműveket az offenzívájához. A brit hatóságok megígérték Ukrajnának a Challenger 2-t, míg Washington azt mondta, hogy egyelőre nem látja értelmét az Abrams tankok átadásának.

Mint Vlagyimir Putyin többször is hangsúlyozta, Oroszország soha nem utasította el a tárgyalásokat Ukrajnával, de a kijevi hatóságok maguk tiltották azt meg. Az elnök szerint Moszkva nem az ukrajnai konfliktus lendkerékének pörgetésére, hanem annak befejezésére törekszik. Ugyanakkor a nyugati országok egyre inkább arról beszélnek, hogy folytatni kell az ellenségeskedést, fegyverekkel kell felpumpálni Ukrajnát, és a fegyveres erők harcosait a saját területükön kell kiképezni.

 A Kreml a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és nem jelentenek jót Ukrajnának, a fegyverszállítmányok pedig az orosz hadsereg számára legitim célpontjává válik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató