2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Az alkoholista fasz évet értékel: Szégyelljétek magatokat!

Keményen fel van püffedve a szesztől…

Tudjuk, hogy idegesítő a kígyó, de hírportálként kénytelenek vagyunk közvetíteni ennek az alkoholista fasznak a beszédét is.

A szemkilövető itt nézhető, akinek nincsen jobb dolga, esetleg...

 

 

A DK szerint Magyarország helye Európában van, míg a kormány szerint annak szélén.  „Európa mindörökké” – kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc, majd azzal folytatta: „a DK egy tisztességes hazafias politikát folytat.

„Igen, van egy magyar érdek, és van egy európai érdek, amit képviselünk” – mondta a legnagyobb ellenzéki párt első embere.

Ha törékeny a gondolat, a lélek, az élet, akkor sok mindenre rá lehet venni, az embert. A magyar embereket törékennyé tették, sok mindenre rávették az elmúlt években.
A legfájdalmasabb, hogy a bucsai mészárlás után még mindig nem értjük, hogy nem lehet ahhoz a szemét, hazug, gyilkos magatartáshoz, amit a kormány tanúsít – tette hozzá Gyurcsány, aki szerint Bucsa óta Vlagyimir Putyin orosz elnök háborús bűnös, „ez nem kérdés”.

Magyarország nem szuverén, nekünk pedig szembe kell mennünk azzal a vezetővel, aki ilyenné az országot – utalt Orbán Viktorra a pártelnök. Ez a kormány azt akarja, hogy az ő hitének foglyai legyünk, ezt nekünk el kell utasítanunk. „Az a haza, amit mi ajánlunk van hite, tudjuk mi a jó és rossz közötti különbség, hiszünk az egyenlőségben, a munkában, a becsületben, a jog irgalmában, és még folytathatnám.”

A pártelnök beszéde előtt megemlékeztek a kedden tragikus hirtelenséggel 53 éves korában elhunyt DK-képviselőről, Kordás Lászlóról.

A magyar kormány nem teljesíti kötelességét, és nem vigyáz a népére. „A magyarok most a legvédtelenebbek a rendszerváltás óta, mi pedig emiatt szemben állunk a mostani kormánnyal” – fogalmazott.

Gyurcsány szerint nem lehet legyőzni a Fidesz, ha valójában megadjuk neki magunkat. Ha valaki azt mondja, hogy az oktatás, az egészségügy nem politikai, az nem legyőzni, hanem meggyőzni akarja a Fidesz. Aki pedig meg akarja győzni a Fideszt, az meg akarja tartani a pártot.

Üzent a kormány ellen tüntetőknek:

nem lehet középen állni, aki nincs a kormány ellen az vele van.

Egyetlenegy stratégiai megatartás lehetséges: teljes szembenállás a kormánnyal szemben, és teljes azonosulás a hazával, ez az egyetlenegy sikerrel kecsegtető ellenzéki stratégia – mondta a volt kormányfő.

„Minden eszközzel gyengíteni kell a kormányt, mivel ez a kormány a haza ellen tesz, törvénytelen, becstelen, bűnöző.”

Nem ellenzéke, hanem ellenfele vagyunk a kormánynak

– mondta.

Ez a rendszer nem személytelen, olyan emberek csinálják, akik eladták a lelküket. Nekünk azt kell mondani, hogy ezt a rendszer szolgálni, a Fideszt támogatni, bűn. „Szégyelljétek magatokat” – üzent Gyurcsány Ferenc.

Az oktatás a haza ügye

Az oktatásról szóló viták anyagi része egyszerű. „Amit jogosan követelnek, oda kell adni.” De van ennél egy bonyolultabb kérdése. „Az oktatás, az iskola fő része a kíváncsiság, a kérdés, a tudásvágy. Ez a kormány ezt kiöli az oktatási rendszerből” – mondta a DK első embere.

Kirekesztett cigányság

A magyarországi cigányok joggal érezhetik úgy, hogy mindenki magukra hagyta őket. „Nekem sincs jó megoldásom, aggódom minden mondatomért, hogy nem sértek-e vele senkit” – fogalmazott Gyurcsány. Közel 800 ezer honfitársunkat rekesztünk ki, a többségi társadalom távolságot tart.

„Pártelnökként olyan közösséget szeretnék vezetni, amely érti, hogy nem fordíthatja el a fejét, hogy nem fordíthatja el a fejét sok százezer nagy bajban lévő ember elől. A baj egy részét mi, egy részét ők okozták” – mondta.

 

 

(Szöveges rész: Index)

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató