2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Orosz külügy: Amerika ellen miért nem adnak ki elfogatóparancsot?

Marija Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője Telegramon fejtette ki gondolatait arról, hogy a nemzetközi büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Putyin és Marija Alekszejevna Lvova ellen, írja a Guardian.



Zakharova szerint a helyzet olyan volt, mint az Egyesült Államok Babyliftje, azaz amikor Amerika tömegesen evakuált gyermekeket a vietnámi háború alatt Dél-Vietnámból az Egyesült Államokba és más nyugati országokba. Zakharova a háború elől mentett vietnámi gyerekekhez hasonlította azt is, ahogy az oroszok illegálisan deportáltak ukránokat, köztük gyermekeket Oroszországba. „Nemcsak az a szörnyű, hogy Washington 1975-ben ezt meglépte, gyermekek ezreit megfosztva szülőföldjüktől és kultúrájuktól, hanem az is, mindez hogyan történt”, fejtette ki.

„Nagyon várom, hogy a nemzetközi büntetőbíróság elfogatóparancsot adjon ki az Egyesült Államok vezetése, a Pentagon és a műveletben résztvevő összes humanitárius alap ellen”, tette még hozzá Zakharova: bár az nem világos, hogy ezt a vietnámi háborús evakuációt vezénylő – és már nem élő – Gerald Fordra, vagy Amerika mostani vezetésére értette például.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató