2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Macron rendőrei ismét verik a népet - csataterek Franciaországban

Párizsban a radikális antifák Molotov-koktélokkal és macskakövekkel kezdték dobálni a rendőrséget a nyugdíjreform elleni keddi tiltakozás során – írja a RIA Novosztyi tudósítója.

Kedden Párizsban sok más francia városban is a tizedik nyugdíjreform elleni akció zajlik, amelyen több százezren vesznek részt. A tüntetők a Köztársaság térről indultak meg, a felvonulásnak pedig a Nemzet terén kell véget érnie.

A résztvevők a „Küzdünk a nyugdíjunkért!”, „Macron, mondj le!” rigmusokat skandálnak. Plakátjaikon az olvasható, hogy „Nem vagyunk többé demokrácia”, „Tegnap Macron hadat üzent nekünk”. A fővárosi tömegben mintegy száz fekete ruhás antifa is megjelent.

A demonstráció alatt több helyen is összecsapások történtek a tüntetők és a biztonsági erők között. Tűzijátékkal, petárdákkal dobálják őket, különféle folyadékokkal töltött műanyag- és üvegpalackokat dobálnak. A rendőrök viszont könnygázzal szórják szét a bombákat, de ez nem állítja meg a radikális tüntetőket.

Önkéntesek nyújtanak elsősegélyt a tiltakozóknak. A tüntetők menetelése során több helyen tűz is fellobbant.

"Folytatjuk, amíg le nem állítják a nyugdíjreformot. Macron összeomlás szélén áll, ez látszik az angol király látogatásának lemondásából. gránátokat lőnek a tömegbe...stb" - mondta Aurelien Le Coq, a Jean-Luc Melenchon pártjának tagja.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató