2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Áthajtott a klímaaktivistákon – a sofőrnek már három cég ajánlott állást

A teherautó altatógázt szállított németországi kórházakba, így akár műtétek, emberi életek is veszélybe kerülhettek volna a késlekedés miatt.

„Ügyfelem nagyon sajnálja a történteket” – üzente meg annak a kamionsofőrnek az ügyvédje, aki minap úgy feldühítette magát, hogy nekihajtott a járművét akadályozó klímaaktivistáknak. A Bild azt írja: 41 éves férfi azt is elismerte, hogy „baja eshetett volna valakinek”, és hogy túlreagálta az esetet, ugyanakkor megértést kért. A klímaaktivistának amúgy nem esett baja.

A kaminsofőr egy francia vállalattól szállít altatógázt különböző német kórházakba, ami azt jelenti, hogy a késlekedés akár emberéletekbe is kerülhetett volna.

A sofőr jogosítványát bevonták, ami ügyvéd elmondása szerint eltúlzott és jogtalan, legfeljebb könnyű testi sértés kísérletével vádolható, amiért enyhe pénzbüntetés jár. Védőjének tájékoztatása szerint már csak azért is fontos lenne, hogy mielőbb visszakapja jogosítványát, mert legkevesebb három vállalat már azonnal munkát is ajánlott neki.

Az emlékezetes eset videóját itt tekintheti meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató