2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Tucker Carlson: Szólásszabadság nélkül nem létezhet demokrácia

„Az az ország, amelyik nem engedi meg azt, hogy az emberek szabadon vitathassák a választásokkal kapcsolatos aggályaikat, az az ország nem demokrácia” – fogalmazott.

Tucker Carlson, a Fox News egykori riporterének igen mozgalmas hete volt, a befolyásos televíziós személyiség az iowai politikai csúcstalálkozón szólalt fel, és cserélt eszmét a Republikánus Párt tagjaival, majd Floridába utazott, ahol egy átfogó beszédet mondott a Turning Point elnevezésű rendezvényen.

Carlson a beszédében mélyenszántó gondolatokat fogalmazott meg a szólásszabadsággal és az amerikai demokráciával kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy ő ebben a tekintetben azt vallja, hogy szólásszabadság nélkül nem létezhet demokrácia, ugyanakkor figyelmeztetett arra a veszélyre is, hogy az önjelölt social media cenzorok megpróbálják a politikai térben megnyilvánulókat PC-beszéd címszavával egy olyan kommunikációs térbe belekényszeríteni, ami már felér a szólásszabadság korlátozásával. 

 „Az az ország, amelyik nem engedi meg azt, hogy az emberek szabadon vitathassák a választásokkal kapcsolatos aggályaikat, az az ország nem demokrácia” – fogalmazott.

Elmondta, hogy az embereket megbüntetik azért, mert a véleményük nem fér bele a mainstream által meghatározott PC-beszédbe, ugyanakkor azokat, akik olyan háborúkat indítanak amiket lehetetlen megnyerni, és emberek sokaságának okozzák a vesztüket, nem vonják felelősségre. Hozzátette azt is, hogy a határok megnyitása miatti ellenőrizhetetlen migráció okozóit sem büntetik meg.

A videót az alábbiakban tekintheti meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató