2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Zelenszkij Kárpátalján: "mi, magyarok, ukránok, mindannyian az országunkat védjük"

Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnök Kárpátalján járt, ahol részt vett egy koordinációs, biztonsági és szociális helyzetről szóló ülésen. Ezt követően találkozott a helyi magyar közösség képviselőivel és magyar katonákkal.

Az esemény után Twitter-oldalán számolt be a találkozóról, amelyben leírta, ez volt az első ilyen találkozása a magyar harcosokkal. – Mi, magyarok, ukránok, vagy más nemzeti kisebbség tagjai, mind Ukrajna állampolgárai vagyunk. Mindannyian az országunkat védjük, és segítjük a harcosainkat, hőseinket – írta a bejegyzésben.

(Azt nem tette hozzá, hogy közben pedig betiltjuk még az anyanyelveteket is...)

 

Ezt követően megköszönte a magyar katonáknak, és Kárpátalja minden lakosának a bátor kiállást, és, hogy befogadták az oda érkező ukrán menekülteket. (Akik majd befejezik Kárpátalja magyartalanítását - a szerk.) Azt hazudta továbbá, hogy Oroszország fenyegetést jelent Európa minden népére, akik szabadságot és békét szeretnének.

– Ukrajna győzelme egész Európát meg fogja menteni, köszönhetően a hőseink erejének – zárta le a bejegyzést, mi pedig másfél éve látjuk, hogyan "mentették meg" már most Európát a szankciózással, a Moszkvával történő szembeállítással (gáz, olaj stb.), a háború pénzeltetésével, a kihisztizett fegyverszállítmányokkal és a háborúba való folyamatos belerángatási próbálkozásokkal...

(kuruc.info)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató