2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Volt rendőrfőnök: Los Angeles a legrosszabb hely olimpiára, rossz a közbiztonság

Alex Villanueva szerint szörnyű légkör uralkodik, a politika miatt már senki sem akar rendőr lenni, özönlenek a hajléktalanok a városba.

Az insidethegames.biz portál idézte Alex Villanueva szavait, aki szerint a 2028-as nyári ötkarikás játékok házigazdája legfőképpen biztonsági szempontból alkalmatlan olimpiarendezésre. A korábbi seriff, aki 2018 és 2022 között töltötte be a posztot, a politikusokat hibáztatta, amiért a rendőrök száma csökken.

„Szörnyű légkör uralkodik, a politikusok nagyon ellenséges munkakörnyezetet teremtettek, és már senki sem akar rendőrként dolgozni” – támasztotta alá biztonsági aggályait Villanueva, aki szerint a bűnüldözés hatékonyságát tovább csökkentették a területet érintő pénzelvonások.

„Nem lesz elegendő munkaerőnk ahhoz, hogy biztonságos környezetet teremtsünk az olimpiai eseményeknek. 
Több emberre van szükség, miközben hosszú időbe telik a megfelelő kiképzés” – jelentette ki Villanueva, aki kifogásolta azt is, hogy az ország minden részéből érkeznek a hajléktalanok Los Angelesbe.

Jelenleg körülbelül kilencezer rendőrt foglalkoztat a Los Angeles-i rendőrkapitányság, míg ez a szám 2009-ben, rekordot jelentően 9895 fő volt – írta a portál.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató