2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Német politikus: A világ legtermészetesebb dolga lenne az Északi Áramlat megjavítása

A szász miniszterelnök szerint készülni kell a háború utáni időkre.

A német Wirtschafts Woche magazinnak adott hétfői interjújában Michael Kretschmer szászországi miniszterelnök amellett érvelt, hogy meg kell javítani a Németországot Oroszországgal összekötő Északi Áramlat-1 földgázvezetéket. A miniszterelnök arra figyelmeztetett, ha nem történik mielőbbi intézkedés, akkor a vezeték javíthatatlanná válhat.

Kijelentette, szerinte a világ a legnormálisabb dolgának kellene lennie, hogy a vezetéket megjavítják”. A szászországi vezető hangsúlyozta, hogy senki sem tudja, milyen lesz az energetikai helyzet egy évtized múlva, szerinte emiatt „a lehető legtöbb lehetőséget nyitva kell tartani magunk előtt”. Ez egy okos energiapolitika jele lenne – tette hozzá. 

A német médiában a nemrég megjelent jelentések szerint a berlini hatóságok az ukrán titkosszolgálat lehetséges részvételét gyanítják a vezetékek megsemmisítésében.

A CDU-s politikus nem először szólal fel a gázvezeték megjavítása mellett.

Januárban azt nyilatkozta, hogy Németországnak olyan lehetőségek kellenek, amelyekkel a háború után kiváltható a drága cseppfolyósított földgáz (LNG.)  Az utóbbi hónapokban számos hír jelent meg, hogy a német gazdaságban komoly problémát okoznak a megemelkedett energiaárak. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató