2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Női kézi-vb: hatgólos hátrányból fordítva jutott el az olimpiai selejtezőre Magyarország

A női kézilabda-világbajnokság utolsó középdöntős napján a magyar válogatott előtt a feladat teljesen világos volt: egy győzelemmel biztosíthatja a helyét az olimpiai selejtezőn. A vereség viszont azt jelentette, hogy a 2024-es olimpia végleg elúszott. Azokat a horvátokat kellett legyőzni, akiket az előző két Eb-n nem sikerült. Most viszont hihetetlen küzdeni tudással igen.

Tíz perc után 4-2-re vezettek a horvátok, mindkét magyar gólt Lukács szerezte a szélről, középen nagyon nem ment a hatos fal megbontása. A harmadik magyar gólt középről helyezte el a horvát kapuban Lukács, egy átemelős csel után.

Klivinyi, Lukács és a kapuban Böde-Bíró Blanka tartotta a csapatban a lelket a félidőig, amikor 11-8-as horvát vezetést mutatott az eredményjelző. A 30. percben Bíró hetest fogott, elöl Mártonra jött ki a szélsőziccer, és nem tudta belőni. Kilenc méterről kilencszer próbálkoztak a magyarok, gól nélkül.

A második félidő két horvát góllal kezdődött, és máris kialakult a legnagyobb különbség. (8-13) A 41. percben Barisic pattintása akadt be a kapuba, és már 11-17 volt. Blazevic emberhátrányban is gólt lőtt, 13-19-nél Golovin az utolsó negyedóra előtt időt kért, mielőtt végleg elveszik minden.

Ez az időkérés a legjobbkor, és még időben jött. Innen ugyanis varázsütésre megváltozott a játék.

Az 55. percben Klujber hetese pontos volt, már csak 22-20-ra vezettek a horvátok. De azt már ekkor lehetett érezni, teljesen elbizonytalanodott az ellenfél. 

Két perc sem volt hátra a találkozóból. Debreczeni-Klivinyi góljával már nálunk volt az előny az utolsó percre fordulva, majd Böde-Bíró hetest védett. 45 másodperc volt hátra a meccsből, mi támadhattunk, Golovin kikérte az idejét, és szépen hosszan kijátszottuk a támadást, az ellenfélnek három másodpercre sem maradt az akcióra, nem is éltek vele.

Magyarország ezzel elérte az olimpiai selejtezőt, áprilisban játszhat a párizsi részvételért.

„Az utolsó 20 perc meghatározta a mérkőzést. Egyszerre dobogott a csapat szíve. Amikor már nem volt mit veszíteni, akkor kezdtük el jól játszani. A taktikai az öltözőben maradt a hajrában”

– értékelt Golovin Vlagyimir.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató