2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Elhunyt a székelyudvarhelyi falomlás intenzív osztályon ápolt áldozata

A lány a második halálos áldozata a tragédiának.

Elhunyt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának súlyos sérüléseket szenvedett, Marosvásárhelyen ápolt áldozata – közölte az Agerpres hírügynökséggel a Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője.

Mariana Negoita a román hírügynökségnek elmondta: a lány, akinek állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt, helyi idő szerint 15.30 órakor hunyt el a kórházban. "A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék" – mondta a szóvivő.

A lányt eszméletlen állapotban mentették ki a romok közül, a helyszínen újra kellett éleszteni, és válságos állapotban került kórházba.



Nyomozás indult
 
A december elején összeomlott, több mint százéves, általános felújításra váró kollégiumi épület leomlott fala mellett a szennyvíz és esővíz elvezetését célzó, engedélyezett munkálatok zajlottak, a fal mellett mély árkot ástak. Az épületet azonban nem ürítették ki a munkálatok idejére, pedig a diákotthonban lakó tanulók szemtanúk szerint már napokkal korábban jelezték, hogy a fal repedezik.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés gyanújával hivatalból indítottak eljárást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató