2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Megtalálták a Győri Filharmonikus Zenekar ellopott vadászkürtjét

Egy 41 éves férfi a zenekari buszból lopta el az ötmillió forintos hangszert.

Sikeres volt a nyomozás a Győri Filharmonikus Zenekar ellopott vadászkürtje ügyében. Január 15-én egy akkor még ismeretlen tettes Győrben, az Árpád úton lévő szálloda előtt parkoló zenekari autóbusz alsó tárolójából nyúlta le a nagyértékű hangszert. A zenekarnak szerencsére, volt tartalékban másik kürtje, így el tudták játszani az aznapra betervezett Muszorgszkij-darabot.

A társulat nemcsak a rendőrséget értesítette az ötmillió forintos hangszer eltünése ügyében, hanem a közösségi médiában is terjesztették a hírt, hogy az ország összes hangszerkereskedőjéhez eljusson az információ, hogy keresik a 20090 gyártási számú Schmid dupla vadászkürtöt, amit a zenekar három éve vett.

Végül a rendőrség bukkant nyomra. Beszerezték a helyszín közelében lévő kamerarendszerek felvételeit, elemezték és értékelték azokat, valamint tanúkat hallgattak meg.

Rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves férfit.

A nyomozók a tettest február 16-án a Győri Rendőrkapitányságon – talált idegen dolog eltulajdonításával vagy nyolc napon belül történő át nem adásával elkövetett jogtalan elsajátítás vétsége miatt – gyanúsítottként hallgatták ki. Ekkor derült ki, hogy a vadászkürt a férfi egyik rokonánál van, ahol a rendőrök meg is találták a hangszert, és még aznap vissza is adták a zenekarnak.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató