2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Április 1-jétől lesz elérhető az 5150 forintos napi autópálya-matrica

Április 1-jétől lehet napi e-matricát vásárolni. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) tájékoztatása szerint az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra lesz érvényes, 0 órától 24 óráig. A matricát a teljes hazai díjköteles úthálózaton hasznáni lehet.

A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján is. Fontos, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybe esik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem.

A napi matrica bruttó ára a különböző díjkategóriákban 2570 és 5150 forint között alakul, utóbbi a személyautóra érvényes D1-es kategóriát jelenti. A terméket április 1-jétől a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, valamint a nemzetiutdij.hu oldalon is meg lehet vásárolni.

A NÚSZ azt kéri az autósoktól, hogy aki nem közvetlenül a társaságnál veszi a napi e-matricát, érdeklődjön előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről, ugyanis még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni azt április 1-jétől.

(MTI)

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató