2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

A spinozák messiása

Horváth Tamás jegyzete.

A minap Magyar Péter Belpest „kultikus” helyszínén, a Dob utcában található Spinoza-házban járt, ahol Rangos Katalin újságíróval beszélgetett bő egy órán keresztül.

Mennyire szimbolikus!

Még két hónap sem telt el a Magyar nevű (önmagát felkent) messiás megjelenése óta, máris bebizonyította, hogy hiába beszél nyilvános megszólalásaiban új Magyarországról, vallja magát jobboldalinak (bár Rangos Katalinnak márt azt mondta, hogy liberális), és posztol a Facebookon Wass Albert-verseket, igazából nem a magyarok, hanem a spinozák érdekeit képviseli.

Adja magát a párhuzam Vona Gáborral, aki miután néppártosodás címszó alatt gyakorlatilag egy meghunyászkodó, balliberális pártot csinált a Jobbikból, 2017-ben szintén elzarándokolt a Spinoza-házba, ahol szintén Rangos Katalinnal beszélgetve esett át a „beavatáson”.

Az eredmény ismert. A Jobbik támogatottsága jelenleg valahol a nulla és az egy százalék között mozog, Vona Gábor pedig azóta új pártot alapított, ami ugyancsak a mérhetőség határán billeg.

Azt nem tudom, hogy idővel Magyar Péterre is ez a sors vár-e, hiszen a politika kiszámíthatatlan, az viszont biztos, hogy kár egy olyan embertől várni Magyarország felemelkedését, akinek két hónap sem kellett ahhoz, hogy letérdeljen a spinozáknak.

Természetesen a Rangos Katalinnál tett raportja miatt a belpesti szalonok népe most még jobban körülrajongja Magyart, és végleg elfelejtette neki, hogy néhány hónappal ezelőtt még a NER kitartottja volt.

Mi viszont jobban tesszük, ha nem felejtünk, és tanulunk a történelemből. A Dob utca és környéke végső soron mindig a saját érdekeit nézi, az általa támogatott politikus pedig legfeljebb a spinozák messiása lehet.

 

 

(magyarjelen.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató