2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Bárándy Péter: elfáradt, megöregedett, kiüresedett ez a hatalom

Megszólalt Poloska Péter balos ügyvédje is, Bárándy Péter az MSZP-s Hírklikknek nyilatkozott.

Nem gondolom, hogy egy ilyen megbízás politikai utastárssá tenné az embert, ez egy ügyvédi megbízás a tanú segítésére, és ha az ügyfél kéri, a jogi feladatokban továbbra is el fogunk járni az ügyében – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Bárándy Péter arról, hogy Magyar Péter tanúsegítőjeként tűnt fel.

„Minden ügyfélnél azt nézem, van-e valami, ami kizáró ok lehet, vagy a személyiségében van olyan, amiről úgy gondolom, hogy nem tudunk együtt dolgozni. Nem feladata egy tanúsegítő ügyvédnek, hogy minősítse a tanúvallomás irányultságát, tartalmát, az a feladata, hogy a jogainak érvényesítésében adjon neki segítséget.” - mondta.

Bárándy Péter elmondta, abban feltétlenül egyetért Magyar Péterrel, hogy ennek a hatalomnak a regnálásából elég kár származott, az ország jobbat érdemel, mint amit most kap a hatalom gyakorlóitól. „Ebben megérett a változás, elfáradt, megöregedett, kiüresedett ez a hatalom. Ez a kormány nagyon sok kárt okozott az alkotmányosság, a jog, a jogrend, a nemzetközi kapcsolatok terén, és nem tud felmutatni eredményeket, hogy a szaldó pozitív legyen. Azt gondolom, akik ezen jobbítani akarnak, akik változást akarnak ebben a tárgykörben, azokkal egyetértek.”

Magyar Péter ügyvédje: „Védtem én egy csomó gazembert, meg remélem, hogy fogok is.” 

Magyar Péter ügyvédje egy korábbi interjúban nagyjából jól leírhatta, hogy mi a jogi, ügyvédi ars poeticaja.

Így fogalmazott:

„Védtem én egy csomó gazembert meg remélem, hogy fogok is...".

Korábban már megírtuk, hogy Bárándy Péter ügyvéd, korábbi igazságügyi miniszter ott volt Magyar Péter mellett múlt szerdán a Központi Nyomozó Főügyészségen. A volt igazságügyi miniszter (a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere volt) körül azonban voltak már furcsaságok. 2013-ban például kiderült, hogy az Együtt 2014 választási mozgalom nyilvánosságra hozott alkotmánytervezetének nagy része szó szerinti átvétele a második Gyurcsány-kormány idején készített tervezetnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató