2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

A Mi Hazánk reagált a hídpénzbotrányra

Grundtner András, a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje állítja, nem lepte meg őket a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentésének tartalma. A hídpénzbotrány nyomán továbbra is egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazzák.

Múlt hét pénteken a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) is közzétette a részjelentését és sokatmondó pénzmozgásokat tárt fel a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. és Vig Mór cége között.

A dokumentum cáfolja Karácsony Gergelyék védekezését, a főváros balliberális vezetése ugyanis eddig azzal érvelt, hogy a renoválás és a kétes pénzmozgások között nincs időbeli egybeesés.

„A baloldal ugyanis a már a Demszky-korszakban bevett gyakorlatot folytatja a közpénz eltulajdonítása során: amíg a döntéshozók az előre kiválasztott és egymással kartellező generálkivitelezőkkel állapodnak meg a túlárazás és visszaosztás részleteiről, addig a tápláléklánc legalján közönséges bűnözők segítségével nyúlják le a befizetendő közterheket” – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, „az utóbbi, milliárdos nagyságrendű összegeket – sajátos fondorlattal – készpénzben vetetik fel a strómanokkal, arra számítva, hogy a pénz útja így nyomonkövethetetlenné válik”.

Grundtner András arra is rámutatott, hogy a különösen jelentős összegű közpénzre elkövetett költségvetési csalás gyanújára tekintettel a Mi Hazánk Mozgalom már akkor szorgalmazta az ügyben a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, amikor először látott napvilágot, hogy a bűnügy szálai a Városházához vezetnek.

Ezt az indítványunkat az újabb vizsgálati eredmény tükrében nyomatékosan fenntartjuk.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató