2024. június 29. - Pál, Péter
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon33°21°

Szijjártó Péter: a szuverenista, patrióta erők összefogására van szükség Európában

A szuverenista, patrióta erők összefogására van szükség az Európai Unióban, ugyanis jól látszik, hogy a liberális mainstream teljesen le akarja uralni a politikát, jól látszik, ahogy a választók akaratát figyelmen kívül hagyva osztozkodnak a pozíciókon – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bécsben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Osztrák Szabadságpárt főtitkárával, Christian Hafeneckerrel tartott találkozója után arról számolt be, hogy a patrióta, szuverenista erők komoly kihívások előtt állnak az egész kontinensen, hiszen a liberális mainstream próbálja leuralni az Európai Uniót, az európai politikát.

Látszik, ahogy osztozkodnak a választók akaratát teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az európai pozíciókon. Itt ez az időszak kifejezetten szükségessé teszi azt, hogy Európa szuverenista, patrióta erői összefogjanak

– szögezte le.

Majd kijelentette, hogy az emberek Magyarországon és Ausztriában is a patrióta, szuverenista politikát folytató, az európai szuperállamot ellenző, a béke mellett kiálló pártokra adták a szavazataikat, ezt jól mutatja a Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt győzelme az európai parlamenti választáson.

Szövetségesre találtunk

Ennek kapcsán aláhúzta, hogy a két párt között régóta szoros együttműködés van, mivel a felek azonos álláspontot képviselnek az Európa előtt álló legfőbb kihívásokra adandó válaszokat illetően. Szijjártó Péter közölte: “Mindketten úgy gondoljuk, hogy a tagállamok hatásköreinek további elvonása elfogadhatatlan. Mindketten úgy gondoljuk, hogy Európának sürgősen változtatnia kell a migrációpárti álláspontján.”

Mindketten úgy gondoljuk, hogy Ukrajnában békére, nem fegyverszállításra van szükség. Mindketten úgy gondoljuk, hogy a szankciókkal Európa lábon lőtte a saját gazdaságát

– sorolta.

Ezért sürgősen migrációellenes, békepárti és az európai versenyképességet helyreállító politikára van szükség – folytatta.

Ebben teljes mértékben egyetértünk az Osztrák Szabadságpárttal, és biztató, hogy az osztrák polgárok is a Szabadságpártnak adták a legtöbb szavazatot a legutóbbi európai parlamenti választáson

– emelte ki a miniszter.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató