2024. július 01. - Annamária, Tihamér
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon28°19°

Az orosz erők felszabadították Sumi települést is a Donbasszban

Az orosz Centr csapatcsoport katonái felszabadították a Donyecki Népköztársaságban lévő Sumi-t – közölte a védelmi minisztérium.

“Sikeres akciók eredményeként a Centr csapatcsoport egységei felszabadították a Donyecki Népköztársaságban lévő Sumi települést” – pontosította a tárca.

Sumi felszabadítása lehetővé teszi az orosz csapatok számára, hogy Dzerzsinszk (Toreck) felé fejlesszék az offenzívát. Ott található az ukrán erők egyik erős erődítménye, ahonnan a fegyveresek 2014 óta lövik az oroszajkú Gorlovkát. Az ukrán hadsereg itt erősítette meg magát a legerősebben – a frontnak ezen a szakaszán gyakorlatilag a hadművelet kezdete óta nem mozdul.

A Centr csoport harcosai is javították taktikai pozíciójukat, és a DNR-ben elsőként Kirovo, Leninszkij, Szokol, Novgorodszkij és Novoszelovka területén két ukrán dandár alakulatot is támadtak.

Ezenkívül a nap folyamán a csoport visszaverte három ukrán dandár támadó erőinek hat ellentámadását.

Az ukrán hadsereg 360 katonát, két páncélozott harcjárművet, egy járművet, egy 152 mm-es D-20-as, két 122 mm-es D-30-as tarackot, egy amerikai gyártmányú 105 mm-es M119-es löveget és egy100 mm-es MT-12 Rapira páncéltörő ágyút veszített.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató