2024. június 30. - Pál
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon33°21°

Elkezdték elbontani az illegális stégeket a Balaton déli partján

Elkezdték elbontani az illegálisan megépített stégeket a Balatonon, írja a HírBalaton.hu.

A lap szerint a szabálytalanul megépített stégek és horgászkarók eltávolítására már tavaly felhívta a figyelmet a vízügy balatoni igazgatósága. A lap szerint a héten felhívások jelentek meg dél-balatoni illegális stégkapukon arról, hogy 5 napja van a tulajdonosoknak az elbontásra, különben a vízügy fogja megtenni, a tulajdonos költségén.

A balatoni vízügyi kirendeltség hivatalos honlapján olvasható részletes szabályok szerint a Balatonon tilos közterületről vízbe vezető stégekre kaput, kerítést tenni, mégis több helyen látni ilyeneket. A szabályozás szerint a tónál csak ideiglenes víziállás létesíthető, és csak április 1. és október 31. közötti időszakban tartható a mederben.

Azt írják, hogy a déli parton, a part éltől legfeljebb 150 m távolságon belül, 1,5 m-t meg nem haladó vízmélységben, a nádas partszakaszok előtt a nádszegély szélétől számított legfeljebb 10 m távolságon belül. Az északi parton 2 m-t meg nem haladó vízmélységben, a nádas partszakaszok előtt a nádszegély szélétől számított 2-4 méteren belül, illetve a hajózási hatóság hozzájárulásával a nádszegély szélétől számított 8 m-en belül telepíthető.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató