2024. június 30. - Pál
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon33°21°

Felhőszakadás, jégeső, 31 fok

Csütörtökön sem érdemes otthon hagyni az esernyőt, délelőtt főként az ország középső részén, majd a déli óráktól egyre többfelé lehetnek záporok a HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint.

A zivatarokat helyenként felhőszakadás kísérheti, több megyére narancssárga riasztást adtak ki. Azt írják: néhol 50 mm feletti csapadék is előfordulhat az intenzív vagy az ismétlődő zivatarokból, és a zivatarokhoz helyenként jégeső (1-3 cm), illetve egyes területeken, főként északkeleten viharos (60-90 km/h) szél is társulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Szerda délután már lecsapott a vihar, a heves esőzés miatt több helyen is járhatatlanná vált a 11-es főút Budakalász és Tahitótfalu között. A Katasztrófavédelem honlapja szerint a vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál Fonyód térségében okozott károkat, de Veszprém vármegyében is több helyszínre hívtak tűzoltókat.

A zivatar útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelezték. Leányfalun egy családi ház tetőszerkezetébe csapott villám, kisebb tüzet okozva, Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadékvíz, a Pest vármegyei Vácnál és a Somogy vármegyei Babócsánál a vasúti sínekre dőlt fa, az M7-es autópálya 176-ok kilométerénél pedig a leállósávra döntött egy fát az erős szél. Komáromban a vihar lakhatatlanná tett egy házat, öt embert közösségi szálláson helyeztek el. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók nagyjából kétszáz esetben avatkoztak be viharkárok miatt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató