2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Migráns- és palesztinpárti propaganda a Glastonbury fesztiválon (Videók)

Nyugat-Európa legjelentősebb zenei fesztiválja, az angliai Glastonbury. Ma már az egyik legnagyobb agymosoda lett.

Bassza meg a király, illetve Szabad Palesztinát!

- skandálták a résztvevők:

A Glastonbury Fesztivál egy ötnapos kortárs előadó-művészeti fesztivál amelyet évente rendeznek meg az angliai Piltonban.

A több mint 50 évvel ezelőtti kezdete óta a brit nyári időszak egyik legfontosabb eseményévé vált, amely idén mintegy 200 000 embert vonzott.

Természetesen itt sem maradhatott el az agymosó propaganda.

A migránsok "jók", ezért szeretni kell őket. Igaz, hogy nincsen már szinte fehér ember az angliai nagy városokban, de azért mossák az agyakat továbbra is...

Glastonbury erősen bekerített és őrzött területe, amelyet komoly biztonság veszi körül, hogy senki ne tudjon illegálisan betörni… Az Egyesült Királyságba illegálisan betörő, gumicsónakokon utazó illegális migránsokat ünnepli.

A liberális agyhalálnak nincsen határa...

Megjelent egy másik propaganda is, a palesztinpárti

Az idei Glastonbury-t már a palesztin zászlók lepték el.

Az idei fesztivál felháborodást váltott ki a résztvevők körében, akik azzal érvelnek, hogy a megosztó és "antiszemita tartalmak platformjává" vált.

Az ötnapos esemény során a palesztin zászlók feltűnően ki voltak rakva a fesztivál területén, és az előadások alatt is megjelentek. A szervezők pl. engedélyezték, hogy egy "Palesztina" bódéban olyan jelvényeket áruljanak, amelyek Izraelt ábrázolják, és azt teljes egészében a palesztin zászló helyettesíti.

A fejlemények heves vitákat váltottak ki a közösségi médiában.

A kritikusok rámutattak a politikai diskurzus kiegyensúlyozatlanságára, megjegyezve, hogy nem tisztelegtek az október 7-i izraeli terrortámadások áldozatai előtt, ahol több száz embert gyilkoltak meg és erőszakoltak meg a Hamász terroristái a Nova zenei fesztiválon . Az egyik Twitter-felhasználó megkérdezte: "Kíváncsi vagyok, vajon a Glastonbury 2024-ben a palesztin zászlót lengető emberek gondolnak-e a Nován lemészárolt fiatalokra ."

A vita kiterjedt az előadókra is.

Dua Lipa pl. egyértelművé tette álláspontját azzal, hogy palesztin zászlók közelében lépett fel a tömegben. A Grammy-díjas fellépése során elismerte a zászlókat.

Az idei fesztivál politikai jellege arra késztette a rajongókat, hogy a Somerset Councilt felszólítsák Glastonbury engedélyének visszavonására, azt állítva, hogy „a terrorizmust ünneplik”. Mások kifejezték szándékukat a jövőbeni események bojkottálására.

Kíváncsian várjuk, hogy a budapesti Sziget fesztivál milyen újításokkal hívja fel magára a figyelmet...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató