2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Elkészült a világon egyedülálló szerkezettel megépített Magyar Zene Háza

A Magyar Építő által kivitelezett épület január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg a kapuit.

Ma délben sajtóbejáráson mutatták be a fővárosi Városligetben a Magyar Építő Zrt. kivitelezésével megépített Magyar Zene Házát.

A helyszínen kiosztott tájékoztató szerint a Liget Budapest projekt keretében Sou Fujimoto tervei alapján létre jött épület január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg a kapuit.

Az organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival az épület nem csupán hazánkban, de világszerte is egyedülállónak számít. A komplexum lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végzi el. A bonyolult tetőszerkezet acélvázát a Weinberg Kft. készítette, a vasbeton-szerkezet az Épszerk-Pannónia Invest munkája, az üvegelemeket pedig az Orosházaglas Kft. gyártotta.



A bejárás előtti sajtóeseményen Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa emlékeztetett, a CNN listája szerint a Magyar Zene Háza a 2021-ben világszerte legjobban várt új épületek közé került.

"Az épület azt üzeni: igen, a 21. században is lehet olyan csodát teremteni, amilyeneket a korábbi korok kiemelkedő alkotásai képviselnek a Városligetben"

- fogalmazott a biztos.

Hozzátette, nemcsak minket magyarokat gazdagít majd az épület, de az egész világ kulturális örökségét.

Forrás: Magyar Építők

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató