2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Interfax: a luhanszki területen feltárt tömegsírokat vizsgálják az oroszok

Az orosz nyomozók már vizsgálják azokat a tömegsírokat, amelyeket korábban az egyik kelet-ukrajnai szakadár régióban, a luhanszki népköztársaság felszabadított területein fedeztek fel – írja az ügyben eljáró orosz vizsgálóbizottság közlésére hivatkozva az Interfax hírügynökség.

 “Az LPR (Luhanszki Népköztársaság) külügyminisztériuma szerint a tömegsírok helyszíneit, ahol háborús bűncselekmények áldozatait temették el, a köztársaság felszabadított területein találták meg” – áll a bizottság közleményében.

 A jelentés szerint Alekszander Basztrikin, a bizottság vezetője az eddigi eljárások felülvizsgálatával, bizonyítékok gyűjtésével, dokumentálásaval és jogi értékelésével bízta meg a nyomozóhatóságot.

 Ismeretes: Vlagyimir Putyin az ukrajnai offenzíva megindítása után tartott háborús beszédében kiemelten a kelet-ukrajnai, donbaszi oroszajkú lakosság megvédésével indokolta a „különleges katonai műveletek lefolytatását”.

Mint mondta,

a donyecki és luhanszki régió lakosai az elmúlt nyolc évben „megaláztatásoknak és népirtásnak voltak kitéve a kijevi rezsim részéről”.

 

Forrás: hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató