2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Trump: "Soha nem fogom feladni, mert az ország sorsa a tét"

Tegnap este, 2022. szeptember 17-én, a volt amerikai elnök, Donald Trump újabb gyűlést tartott támogatói és a republikánus párt hívei számára az Ohio állambeli Youngstownban.

A beszéd nyitó részében a volt amerikai elnök az amerikai futballról beszélt, tekintettel arra, hogy aznap este az Ohio State Football - Toledo Rockets Football mérkőzésre került sor, amelyen az ohiói csapat győzött.

Donald Trump a youngstowni gyűlésen kijelentette, hogy az Egyesült Államok invázióval néz szembe, utalva az USA déli határán kialakult migrációs válságra és azzal vádolta a "baloldali betegeket", hogy

"Amerika-ellenes propagandát pumpálnak az amerikai fiatalok agyába".

A volt amerikai elnök azt is megemlítette, hogy a 2021. január 6-i incidensben részt vevő embereket Joe Biden kormánya zsarolja és börtönnel fenyegeti.

A "Mentsük meg Amerikát gyűlésen" tartott beszédében elmondta:

"Soha nem fogom feladni, mert az ország sorsa a tét"

Hozzátette:

Minden, amit valaha is akartam, és minden, amiért valaha is harcoltunk, az az, hogy egyszerűen, nagyon egyszerűen: Amerikát újra naggyá tenni"

Beszélt az elnyomásról is.

"A gengszterek és zsarnokok megtámadják a mozgalmunkat (MAGA - Maka America Great Again), és az USA történetében még soha nem volt olyan mozgalom, amely akár csak megközelítőleg ilyen lett volna. Fogalmuk sincs arról az alvó óriásról, amit felébresztettek."

A korábbi elnök nem finomkodott: "Halálbüntetést követelek a drogkereskedők és az emberkereskedők számára"

Donald Trump nyomatékosan kijelentette, hogy az Egyesült Államokban olyan törvényeket és politikát akar bevezetni, mint Szingapúr, Kína, azaz letartóztatni ezeket az bűnözőket és azonnal ki kell végezni.

Trump tréfásan kritizálta az észak-amerikai média "tényellenőrzőit" is. (Hazánkban is egyre hangosabbak ezek az elemek. Például a 444 által futtatott Lakmusz)

Kitért az ország helyzetére Donald Trump. Elmondta, hogy az Egyesült Államok egy hanyatló nemzet. Megvitatva közönségével a többszörös válságot, amely fokozatosan kialakul az amerikai földön, a csökkenő életszínvonaltól - a magas energiaköltségekkel és inflációs rátákkal - az Egyesült Államok területén élő egyszerű polgárok körében, az USA presztízsveszteségéig, amelyet az USA elszenvedett a világban.

Érdekes módon Trump nagy hangsúlyt fektet a Biden-kormány kritikájára az energiaügyi szuverenitás elvesztéséről, amelyet az USA az elmúlt években elszenvedett, leállítva az olajkutatást az USA területén, de szavai szerint "könyörögve Venezuelának és a Szaúd-Arábiai Királyságnak az olajért" 

A volt amerikai elnök azt is mondja, hogy

az USA már nem szabad ország, ahol már nem létezik a szabad sajtó és a véleménynyilvánítás szabadsága, ahol a kormány az igazságszolgáltatást az ellenzék ellen használja, miközben hagyja, hogy a nemzetközi ellenségek megerősödjenek.

Trump megfogadta, hogy az Amerikai Egyesült Államokat "Hatalmas, gazdag, erős, büszke, biztonságos és újra nagyszerűvé" teszi, még ha kicsi is az esélye a győzelemre.

Donald Trump elmesélte, hogyan mutatta meg Angela Merkelnek a fehér zászlót az Oroszországgal való kapitulációja miatt.

"De Donald, miért küldted nekem ezt a zászlót?" (kérdezte). Azt mondtam, hogy <...> ha az energiaforrásaid 72%-át Oroszországtól kapod, akkor itt van neked egy fehér zászló, mert nagyon gyorsan fel kell adnod"

- mondta.

A volt amerikai elnök szerint az orosz gáz nélkül a németek "elveszíthetik" az országukat.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató