2024. július 02. - Ottó
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon28°19°

Alakulhat Orbán Viktor csapata az EP-ben: Babis is sokatmondó kijelentést tett

A The European Conservative szerint Babis célja miniszterelnökként is az volt, hogy új irányt jelöljön ki az EU migrációs politikájának.

Egy héttel azután, hogy szakított az Európai Parlament Macron által uralt Renew frakciójával, a cseh konzervatív Andrej Babis bejelentette, hogy pártja, az ANO megvizsgálja egy alternatív frakció létrehozásának lehetőségét Brüsszelben – írja a The European Conservative.

A lap emlékeztetett rá, hogy

A cseh vezető a CPAC áprilisban Magyarországon megrendezett konferenciáján is felszólalt, ahol a szuverenista államok szövetségét szorgalmazta, ezért a lap szerint Babis brüsszeli parlamenti szövetségese lehet a Fidesz, valamint Robert Fico Smer pártja.

Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök azt is meglebegtette, hogy akár összefogna Orbán Viktorral. A Politico szerint Mateusz Morawiecki azt sugallta, hogy az új csoport létrehozásához szükséges létszám elérése nem okozna gondot, és úgy vélte, hogy 40 vagy 50 tagja lehet. „Az új csoportot nevezhetnénk Közép-Kelet-Európának, vagy akár a Három Tenger Csoportjának” – mondta Morawiecki.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató