2024. június 26. - János, Pál
EUR : 394.98
USD : 367.97
Időjárás ikon27°20°

Poloska felveszi az EP-mandátumát

Mint korábban ígérte, este élőben jelentkezett a brüsszeli repülőtérről a messiás.

Magyar Péter arról beszélt, nehéz döntés volt, de jó lehetőségeket lát a brüsszeli munkában. Hangsúlyozta: "Havonta néhány napról van szó, nem fogok kiköltözni Brüsszelbe."

Azt mondta, sokan sejtették, hogy ez lesz a döntés, annak ellenére, hogy korábban arról beszélt, nem veszi fel a mandátumot.

Fél év múlva újra megszavaztatja a támogatóit, hogy jó-e ez így, vagy jöjjön haza. A fizetésének a felét minden hónapban felajánlja valamilyen jótékony célra – és felhívta a többi párt listavezetőjét, hogy ők is járjanak el így.

Magyar hangsúlyozta, hogy “ez a mandátum nem öt évre szól”, látni akarja, hogy mennyi kinttartózkodással és mennyi munkával jár az európai parlament. Ha úgy látja, hogy az otthoni pártépítés rovására menne, hogy ideje felét Brüsszelben tölti, “eljöhet a lehetőség, hogy hazamenjek Magyarországra”.

“Havonta néhány napról van szó, nem fogok kiköltözni Brüsszelbe” – tette hozzá.

Magyar azt mondta, a kritika nem esik neki rosszul, de az, hogy úgy érzékelte, egyeseknek megingott benne a bizalma, rosszul esett neki, mert a jó szándék vezérli, a politikában pedig nem lehet mindig mindenkinek megfelelni. Nagyon jó lehetőségeket lát a brüsszeli munkában, abban, hogy a Néppárt erőforrásait is felhasználva olyan kormányprogramot tudnak lerakni az asztalra, hogy “ne valami ellen, ne Gyurcsány vagy Orbán ellen, hanem valamiért lehessen szavazni”.

Elmondta azt is, megérti, hogy sokan kritikusak az döntésével, de meg fogja mutatni, hogy “lehet ezt jól csinálni”.

Azt mondta, ő nem “teniszezni meg klubokba fog járni”, hanem “dolgozni fog”, és “senki nem gondolhatja azt, hogy a következő két évben nekem az országjárás a feladatom”.

Arról, hogy a kampányban még azt mondta, nem hiszi, hogy kimegy Brüsszelbe, ha mandátumot szerez, azt mondta, olyan ez, mint egy focimeccs: lehet az öltözőben még mást beszél meg a csapat, de alkalmazkodni kell az ellenfélhez, és ahhoz, ami a pályán történik. Magyar elmondta azt is, hogy már 14 ezernél tart a Tisza Párt támogatóinak száma, és az ő véleményük számítani fog akkor is, amikor majd országgyűlési jelölteket választanak.

Arról is beszélt, hogy világossá tette a Néppárt vezetőjének: vannak vörös vonalaik, például nem fognak magyar katonákat küldeni Ukrajnába, és a szigorú migrációs szabályok pártján állnak.

“A Néppárt nem háborúpárti”

– hangsúlyozta.

Kérdésre válaszolva elmondta, bizonytalan a budapesti közgyűlés jövőjével kapcsolatban, “ember legyen a talpán, akinek ott többsége lesz”.

Szerinte nem kell teljes állásban a közgyűléssel foglalkozni, de október (amikor az új közgyűlés feláll), még messze van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató