2024. június 26. - János, Pál
EUR : 394.98
USD : 367.97
Időjárás ikon27°20°

Őrizetbe vették Óbuda baloldali alpolgármesterét

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a hatóságok a ma reggeli házkutatások során őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert, a baloldali összefogás politikusát. A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények kapcsán folytatott nyomozást.

A hatóságok őrizetbevették Óbuda alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, Czeglédy Gergőt

– tudta meg a Magyar Nemzet.

Az őrizetbevétel egyenes folyománya annak a ma délelőtti házkutatásnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végzett az óbudai városházán a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során.

A nyomozó főügyészség azt közölte az MTI-vel az ügy kapcsán, hogy korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást, és kedd délelőtt több helyszínen – köztük a III. kerületi önkormányzatnál – folynak vagy folytak eljárási cselekmények. A hatóság várhatóan szerdán ad részletesebb tájékoztatást az ügyről.

Márciusban is volt egy hasonló akció Óbudán, ekkor négy embert vettek őrizetbe, lapunk tudomása szerint köztük van P. Gábor, Gajda Péter kispesti polgármester egykori kabinetfőnöke és bizalmasa, aki 2020-től a Demokratikus Koalíció által vezetett kerületekben kezdett üzletelni. Óbudán a helyi újság kiadásának feladatait vette át cégével.

A megalapozott gyanú szerint – tudomásunk alapján P. Gábor, ám az ügyészség nem nevezte meg őt a közleményeiben – a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították.

A III. kerületi önkormányzat akkor azt közölte, hogy sem hivatali, sem önkormányzati, sem az intézményrendszerben dolgozó munkatársat nem érint az az eljárás, amellyel kapcsolatban dokumentumokat és iratokat kért be a Központi Nyomozó Főügyészség az önkormányzattól. Mostanra azonban úgy tűnik: fordult a kocka.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató